Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019

Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan niet door


De Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan als gevolg van de coronacrisis niet door. Het evenement stond op de kalender van 17 tot en met 20 juli a.s. en zal ook later dit jaar niet worden gehouden. Het bestuur van Nooit Gedacht heeft dit besluit met pijn in het hart genomen.

Het is buiten de oorlogsjaren de eerste keer in het 110- jarig bestaan, dat een streep gaat door
de festiviteiten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Nooit Gedacht heeft gezocht naar mogelijkheden later dit jaar, maar deze zoektocht liep vast vanwege de voortdurende onzekerheid en praktische problemen bij de voorbereiding.

Voorzitter Theo van den Bosch betreurt het besluit, omdat de voorbereiding in volle gang waren: ,,De paardendagen genieten enorme populariteit. Rondom de ponyraces, de dressuurwedstrijden en de kortebaandraverij worden tal van activiteiten gehouden, die steeds meer belangstellenden naar Stompwijk trekken. Als de feestelijkheden dan noodgedwongen geen doorgang kunnen vinden, is dat voor alle betrokkenen buitengewoon onaangenaam. Ook onze sponsors wacht een heel moeilijke periode. Dat de volksgezondheid echter voorop staat, is natuurlijk buiten kijf.”

De flexibiliteit om eventueel naar een ander weekend uit te wijken, was er volop, benadrukt de voorzitter. ,,Maar dan moet het praktisch wel haalbaar zijn en dat is het dit jaar niet. In 1966 werden de draverijen wegens zeer zware regenval ook één keer afgelast. Deze zijn toen verschoven naar augustus. Weet je welk paard toen won? Zonnestraaltje!”
poldercross

Zaterdag 18 juli 2020, 19.00 uur


Na het succes van de eerdere versies van de poldercross 2.0, kan een vervolg eigenlijk niet uitblijven. De 2020 editie van de poldercross gaat plaatsvinden op Zaterdag 18 juli. Wederom in nauwe samenwerking met de IJsclub Stompijk zal de zaterdag avond van dit evenement gevuld worden met de poldercross.


000 125

 

De opzet komt overeen met afgelopen jaar. De poldercross is een prestatieloop. Ga op een zo origineel mogelijke manier het traject af door, over en op het evenemententerrein van de Stompwijkse kermes. Ook dit jaar hebben de parcours bouwers weer hun best gedaan om een uitdagende route uit te stippelen. Dit jaar zijn is er weer een mooie route uitgezet. Lengte is ongeveer 2 km. En voorzien van ongeveer 20 hindernissen. Variërend van een mooi aantal slootoversteken, de nieuwe dijk oversteek aan de meer en geerweg en natuurlijk het touw slingeren en de ijsbak. Dit jaar nieuw toegevoegd het oud Hollandse fierljeppen geïntroduceerd.

Zoals gezegd vindt het evenement plaats na afloop van de Landleven Fair, op zaterdag avond 18 juli. Inschrijven vanaf 18 uur op het evenemententerrein van de kermis (naast de start van de poldercross).


000 233

 

Vanaf 19 uur zal er wederom in diverse groepen gestart worden. Te beginnen met de kinderen 10 t/m 14 jaar en vanaf 19.30 uur zullen de volwassenen gaan starten.
Inschrijfgeld bedraagt 2 euro voor de kinderen en 7,50 voor volwassenen. Deze bijdrage is niet alleen voor het bekostigen van het evenement, maar heeft ook tot doel om het organiseren van jeugdactiviteiten van de ijsclubleden mogelijk te blijven maken.

Rond 9 uur zal de afsluiting van het evenement zijn.

En lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan dit evenement, we zijn natuurlijk altijd op zoek naar vrijwilligers. Wil je meehelpen, stuur een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen jullie allen te zien op dit mooie evenement.

Voor de meest originele verklede groep / deelnemer zal er een leuke prijs beschikbaar gesteld worden.
000 202

Namens Harddraverij Nooit gedacht en de IJsclub Stompwijk,
Project Poldercross: Peter Hilgersom, Marc Hilgersom, Wim de Groot, Leo de Haas, Frans Oliehoek, Theo Koot, Adko de Roode en Stef Verburg.


 

Zwemmersjeuk

Zoals u zich wellicht nog zult herinneren is de poldercross (1.0) enkele jaren terug niet doorgegaan vanwege het voorkomen van zwemmersjeuk. Zwemmersjeuk is een huidirritatie (bultjes) die wordt veroorzaakt door larven uit de poelslak. Bij langdurig contact met het water waarin deze larven voorkomen, kan jeuk en irritatie ontstaan. De larven en poelslakken komen het meest voor tussen waterplanten en in sloten met weinig stromend water.

Wij gaan er met de opzet van de huidige poldercross vanuit dat de zwemmersjeuk aanwezig is in de kleinere poldersloten. Dat is dan ook de reden dat we het als organisatie niet verantwoord vinden om de poldercross zoals u gewend was, te organiseren.

Er is nu gekozen voor een opzet waarbij de sloten met de grootste kans op zwemmersjeuk worden overbrugd met obstakels en hindernissen. U kunt dus droog de sloten oversteken. Sloten die schoon zijn zullen nog voldoende natte obstakels bieden. De details gaan we nog niet verklappen.

Wat kunt u doen?
Vooropgesteld. U wordt niet ziek van zwemmersjeuk. De larven veroorzaken irritatie aan de huid en er kunnen bultjes ontstaan. Dit is, als u hiervoor gevoelig bent, niet fijn. Maar de jeuk zal na een dag vanzelf weer verdwijnen.
U kunt zich ook voorbereiden, zodat de kans op de jeuk verminderd. Bv het vooraf insmeren met zonnebrand verkleint de irritatie. Daarnaast is het belangrijk dat u zich direct na het afleggen van de route afspoelt. De kans op de jeuk neemt toe naarmate het contact met de huid langer duurt. Vanuit de organisatie zullen we zorgen dat er gelegenheid is om u af te spoelen / te douchen op het terrein.

Meer informatie kunt u vinden op:

www.sportzorg.nl/Zwemmersjeuk.pdfgiweather joomla module