Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Kortebaan Stompwijk 2022 1

Na een coronabreak van twee jaar kan de Stichting Stompwijkse Harddraverij Nooit Gedacht op maandag 18 juli eindelijk weer kortebanen. Op het gras achter de Sint-Laurentiuskerk aan de Dr. Van Noortstraat draven maximaal zestien paarden om de hoogste eer. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Het aantal kortebaanpaarden is sinds de coronacrisis beduidend minder geworden. Elke koers heeft moeite om het deelnemersveld gevuld te krijgen. Dit heeft het bestuur van de Kortebaanbond doen besluiten om een maximumaantal van zestien paarden in te voeren. Hierdoor kunnen de verenigingen elkaar niet beconcurreren in de strijd om deelnemers.

Om toch een volledige sportmiddag te hebben, koerst Stompwijk volgens het principe Grand-16. Dit betekent dat de verliezers uit de eerste omloop via een herkansingsronde alsnog de kans krijgen om de tweede omloop te bereiken. Het verloop is vanaf de tweede omloop met twaalf paarden gelijk aan die van een reguliere kortebaan, zoals tot vorig jaar gewoon, met 24 paarden.


Favorieten

De paarden van Stal de Groningers zijn op de unieke grasbaan (met enthousiast meelevende toeschouwers op de tribune) de logische blikvangers. De paarden Coktail Bar (winst in Assendelft en Wognum) en Panic Launcher (de winnaar van Venhuizen) delen dit seizoen de lakens uit. Ook stalgenoten Ronny Brandt, Archange de Jiel en Chief One zijn bij deelname kanshebber.

Eliot Charisma en Doc Holiday, de finalisten van de laatste editie in 2019, zijn nog steeds actief in het kortebaancircuit. Winnaar Eliot Charisma maakte eerder deze maand zijn rentree in Sassenheim na lang blessureleed. De troef van trainer Mark de Jong strandde toen in de tweede omloop. Doc Holiday eindigde dit seizoen als vierde in Venhuizen.

Traditioneel komen in Stompwijk ook enkele lokale favorieten aan de start. De nieuwe troef van Stal L.K. Stompwijk, Hequejuela liet, zichzelf al goed zien door tot twee keer toe een rit te winnen van de uiteindelijke winnaar Panic Launcher. De Leidschendamse trainer Bryan Vader heeft met Kelsa Europoort ook de regerend Nederlands kampioen op stal staan. De merrie kwam met Manon Pools op de sulky echter nog niet verder dan de tweede omloop in Wognum.

Deelnemersveld
De SNDR verricht de loting voor de kortebaan in Stompwijk op donderdag 14 juli. Wanneer het deelnemersveld bekend is, vind je deze direct terug op de website www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Meer informatie over de Stompwijkse Paardendagen, die duren van vrijdag 15 juli tot en met 18 juli, vind je op www.stompwijksepaardendagen.nl.

Hilgersom Tekstproducties