Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2018
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2018
23 Juli 2017 17:28
Het belooft een mooie koers te worden. Er doen goede en zeer goede paarden mee, aangevuld met interessante nieuwkomers. Columbine Lep is na haar zeges in Vroomshoop en Hoofddorp de logische favoriet!

Printvriendelijke versie

1. Dashing Dragon – Rick Wester 300 meter
Liep een maand geleden een dijk van een koers in Zwanenburg. Geholpen door een startontheffing van vijf meter legde hij onder andere Quiz de Ginai (nu weer zijn tegenstander) en onze favoriet Columbine Lep (nr. 23) over de knie. Uiteindelijk leverde zijn dadendrang een tweede plaats op. Daarna kwam hij vanaf de basisafstand nog niet verder dan de tweede omloop. Kan met een gunstig koersverloop meedoen om de ereprijzen.

2. Quiz de Ginai – Micha Brouwer 300 meter
Maakte in 2016 in Stompwijk zijn debuut op de kortebaan. De Franse krachtpatser is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende sprinter, die vorig jaar won in Schagen en ’t Zand en dit seizoen begon met een zege in Wognum. In Zwanenburg finishte hij als derde. Heeft genoeg klasse om in Stompwijk minimaal tot de halve finale te reiken.

3. Eliot Charisma – Marc de Jong 300 meter
Was woensdag nog actief op de grasbaan van Emmeloord. Nam na een snelle start de kop, maar sprong halverwege de laatste ronde in galop. Eerder deze maand finishte hij als tweede in Joure. Hoewel hij debuteert, heeft hij aangetoond prima op gras uit de voeten te kunnen. Maar of dat genoeg is om de finalist van vorig jaar te kloppen?

4. Burney Boshoeve – Lindsey Pegram 300 meter
Stal vorig jaar de show in Stompwijk door de finale te bereiken. Helaas heeft hij die prestatie niet meer kunnen evenaren, laat staan overtreffen. Bereikte dit jaar in drie starts één keer de tweede omloop. Dat was in Sassenheim, waar hij Player Simoni (nr. 25) tijdens de eerste omloop versloeg. Komt normaal gesproken tekort voor een nieuwe plek in de halve finales, maar het Stompwijkse gras en publiek doen hem wellicht boven zichzelf uitstijgen.

5. Donder Frejo – Rob de Vlieger 300 meter
Maakt net zoals Eliot Charisma (nr. 3) zijn debuut op de kortebaan en ook hij was woensdag in Emmeloord actief. Startte daar snel, maar kende een ongunstig koersverloop en finishte uiteindelijk als zesde. Zijn graservaring biedt mogelijkheden om de tweede omloop te bereiken.

6. Cha Cha Cha – John Dekker 300 meter
Koerst dit seizoen nog niet gelukkig. Drie starts leverden één keer een plek op in de tweede omloop. Donderdag in IJmuiden startte hij moeizaam rechtsom. Dat is met een even nummer een probleem. Kan in de eerste omloop profiteren van de onervarenheid van zijn tegenstander, maar mag dan zelf ook geen fouten maken.

7. Dutch Buitenzorg – Frans van der Blonk 300 meter
De kampioen van Nederland behoort tot de favorieten. Na een mooie overwinning in Assendelft en een tweede plaats in Wognum begon hij echter te kwakkelen met galoppades. De temperamentvolle ruin loopt het liefst op blote voeten. Zonder ijzers is hij op zijn best. De grasbaan in Stompwijk leent zich daar uitstekend voor!

8. Axel Cartouche – Denise Pennekamp 300 meter
Won vijf jaar geleden zijn eerste en enige kortebaan. Daarna kwam hij zelden tot grootse daden. Kwam dit seizoen nog niet aan de start op de kortebaan en is daarom lastig in te schatten. Vast staat dat het karwei om één der favorieten te verslaan loodzwaar is.

9. Dario Prof – Wim van Buytene 295 meter
Voor Dario Prof moet het in Stompwijk gebeuren. In Warmond haalde hij een hoog niveau en schakelde onder andere de sterke Jagger Broline uit. Tijdens de derde omloop was de ontketende Barbert (nr.28) te sterk, wat geen schande is. In Hoofddorp werd hij echter snel uitgeschakeld. De Duitse pupil van trainer en pikeur Wim van Buytene is wisselvallig, maar op een goede dag kan hij voor eigen publiek voor een verrassing zorgen.

10. Tsar de Grammont – Ruud Pools 300 meter
Kwam dit seizoen één keer in actie op de kortebaan en werd toen tijdens de eerste omloop uitgeschakeld. Op de langebaan liep hij in Frankrijk ruim een ton aan prijzengeld bij elkaar en snelde naar een record van 1.13,3. Met de ervaren Ruud Pools op de sulky is hij wellicht verbeterd ten opzichte van zijn debuut.

11. Iron Migliore – Jan Thijs de Jong 300 meter
Kwam één keer eerder aan de start op de kortebaan. Dat was vier jaar geleden in Wognum, waar hij na één omloop werd uitgeschakeld. Kan aardig uit de voeten op gras, maar is geen bewezen winnaar. Staat voor een leuke strijd tegen Classic Bennesse.

12. Classic Bennesse – Finn Verkaik 300 meter
Staat voor haar twintigste start op de kortebaan, maar kwam dit seizoen nog niet in actie. Was woensdag wel actief in Emmeloord, waar ze in een oogwenk een startachterstand van twintig meter dichtte. Heeft dus snelheid, maar overleefde vorig jaar in dertien starts maar liefst elf keer de eerste omloop niet.

13. Next Wind – John de Leeuw 295 meter
Startte donderdag in IJmuiden voor het eerst met een startontheffing. Dat bleek een uitkomst, want zonder veel problemen bereikte de tienjarige ruin de finale. Tijdens de eindstrijd won hij de eerste rit, maar ging daarna twee keer in de fout. Door slim inschrijven mag hij opnieuw met een startontheffing starten. Mits hersteld van zijn inspanningen, opnieuw een kanshebber.

14. Blue Diamond As – Wim van der Mespel 295 meter
Begint het kortebanen steeds beter onder de knie te krijgen. Versloeg donderdag in IJmuiden verrassend Obelix West –de winnaar van Zwanenburg- maar ging daarna galopperend in de fout. De ruin lijkt moeite te hebben met achterom draaien en dat is precies wat hij tegen Next Wind moet doen. Weet hij deze omloop te overleven, liggen er mogelijkheden.

15. Gill Power – Lindsey Pegram 295 meter
Komt voor het eerst in actie op de kortebaan. Haar laatste twee koersen op de langebaan leverden twee overwinningen op. Zowel op het gras van Emmeloord als Joure was ze de snelste. Beide keren besliste ze de koers na het uitkomen van de laatste bocht, wat bewijst dat ze inhoud heeft. Een interessante debutant!

16. Henley – Rob de Vlieger 295 meter
In potentie een goede kortebaner, maar dat is er nog niet uitgekomen. In IJmuiden mocht hij voor het eerst starten met een startontheffing, maar dat leverde niets op doordat hij moeite had met achterom draaien. Wanneer het hem lukt om de paarden van gelijke afstand te ontlopen, kan hij voor een stunt zorgen.

17. Tango Negro – Micha Brouwer 300 meter
Heeft tijdens zijn eerste twee starts geen potten kunnen breken. In Warmond was Cha Cha Cha (nr. 6) te sterk en in Hoofddorp had hij niets in te brengen tegen Henley (nr. 17). Zijn trainer Cees Hetteling zal ongetwijfeld aan hem hebben ‘gesleuteld’, waardoor hij in Stompwijk beter voor de dag komt.

18. Fleur Swagerman – Thomas Bos 300 meter
De revelatie van vorig jaar. Haalde toen de finale in Heemskerk en won drie keer op rij in Purmerend, Enkhuizen en Medemblik. Dat deed ze met een startontheffing van vijf meter voor vierjarige deelnemers. Vanaf de basisafstand gaat het moeizamer. In drie starts haalde ze alleen in Venhuizen de derde omloop. In Stompwijk gaat ze op zoek naar eerherstel en lijkt een plaats bij de laatste vier niet onmogelijk.

19. Quiby des Caillons – Aad Pools 300 meter
In Frankrijk liep hij op de langebaan bijna een half miljoen aan prijzengeld bij elkaar, maar kortebanen is toch een heel andere discipline. Vorig jaar kwam hij zes keer aan de start, maar haalde slechts twee keer de tweede omloop. Dit seizoen kwam hij nog niet in actie.

20. King – Rick Wester 300 meter
Een degelijke kortebaner. Won vorig jaar in Zwanenburg en finishte als tweede in Utrecht, Hoofddorp en IJmuiden. Begon dit seizoen met een vijfde plaats in Wognum, maar werd tijdens zijn twee daaropvolgende starts tijdens de eerste omloop uitgeschakeld. Dat was overigens tegen sterke tegenstanders. Winnen wordt lastig, maar een plaats in de derde omloop is haalbaar.

21. Grumpy Energy – John Dekker 295 meter
Ook Grumpy Energy loopt in Stompwijk een thuiswedstrijd. Of hij het publiek gaat verwennen is de vraag. Hoewel hij al aantoonde snel te kunnen vertrekken, bereikte hij in drie starts geen enkele keer de tweede omloop. In Warmond werd hij verslagen door Zam Avon, een tegenstander die hij nu opnieuw treft.

22. Zam Avon – Wim van Buytene 300 meter
Zam Avon behoort tot het meubilair op de kortebaan. In 2010 eindigde hij al als derde in Stompwijk. Daarna bleven successen uit, hoewel hij zo nu en dan verrast met snelle ritten. Zo bereikte hij in Warmond een vierde plaats. Waar paarden op leeftijd aan kwaliteit inleveren, lijkt de elfjarige Zam Avon te verbeteren. Komt normaal gesproken tekort tegen de absolute top, maar kan één of twee omlopen overleven.

23. Columbine Lep – Ruud Pools 300 meter
De favoriet in Stompwijk. Na een vierde plaats in Wognum won ze sterk de koers in Vroomshoop. Vorige week schreef ze na zinderende finaleritten de kortebaan van Hoofddorp op haar naam. Combineert een vliegensvlugge start met veel snelheid en doorzettingsvermogen. Drie kwaliteiten die haar tot het te kloppen paard van de middag maken!

24. Ruby Tuesday – Frans van der Blonk 295 meter
Deed tijdens de eerste kortebanen van het seizoen van zich spreken door ritten te winnen van snelle tegenstanders, maar maakte veel vaker een fout. De merrie heeft daardoor nog geen resultaten kunnen boeken, terwijl ze veelbelovend aan haar loopbaan begon. Tegen Columbine Lep lijkt ze kansloos.

25. Player Simoni – Danny den Dubbelden 300 meter
Zorgde in Warmond voor een stunt van jewelste door tegen een uitbetaling van 86 tegen één te winnen. Hij werd daarbij geholpen door een startontheffing van vijf meter. Toch maakte hij voldoende indruk om ook vanaf de basisafstand rekening met hem te houden. Treft tijdens de eerste omloop Tamburini, een tegenstander die hij vorige week in Hoofddorp wist te verslaan.

26. Tamburini – Jan Thijs de Jong 300 meter
De titelverdediger gaat het zwaar krijgen. Waar hij vorig jaar rond deze tijd al twee keer tweede en één keer vierde was geworden, kwam hij dit seizoen nog niet verder dan een vijfde plaats in Vroomshoop. Dat is te weinig voor het paard dat vorig jaar een geweldige koers liep in Stompwijk. In zijn oude vorm is hij niet kansloos.

27. Bronco Boko – Wim van der Mespel 300 meter
Het begrip snelheidsduivel is voor deze deelnemer van toepassing. Versloeg in Hoofddorp wondermerrie Blackpearl Trans R en schakelde Cattiva Byd, na bijloting de latere finalist, uit. De ruin is echter niet de gemakkelijkste en heeft vaak moeite met de eerste meters. Kan zonder fouten iedereen verslaan.

28. Barbert – John de Leeuw 305 meter
Won vorig jaar vijf kortebanen en liep talloze ereplaatsen bij elkaar. Dit seizoen liep hij na een tweede plaats een starthandicap op. Dat bemoeilijkt de zaken aanzienlijk, maar dat weerhield hem niet van een glanzend optreden in Warmond (derde plaats). Zal geluk moeten hebben met de loting, maar vast staat dat Barbert in Stompwijk het publiek gaat vermaken met indrukwekkende inhaalraces!

TIP: 1. Columbine Lep (nr. 23) 2. Dutch Buitenzorg (nr. 7) 3. Next Wind (nr. 13) 4. Barbert(nr. 28)
Outsiders: Quiz de Ginai (nr. 2) en Bronco Boko (nr. 27)

Printvriendelijke versie

giweather joomla module