Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019

Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan niet door


De Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan als gevolg van de coronacrisis niet door. Het evenement stond op de kalender van 17 tot en met 20 juli a.s. en zal ook later dit jaar niet worden gehouden. Het bestuur van Nooit Gedacht heeft dit besluit met pijn in het hart genomen.

Het is buiten de oorlogsjaren de eerste keer in het 110- jarig bestaan, dat een streep gaat door
de festiviteiten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Nooit Gedacht heeft gezocht naar mogelijkheden later dit jaar, maar deze zoektocht liep vast vanwege de voortdurende onzekerheid en praktische problemen bij de voorbereiding.

Voorzitter Theo van den Bosch betreurt het besluit, omdat de voorbereiding in volle gang waren: ,,De paardendagen genieten enorme populariteit. Rondom de ponyraces, de dressuurwedstrijden en de kortebaandraverij worden tal van activiteiten gehouden, die steeds meer belangstellenden naar Stompwijk trekken. Als de feestelijkheden dan noodgedwongen geen doorgang kunnen vinden, is dat voor alle betrokkenen buitengewoon onaangenaam. Ook onze sponsors wacht een heel moeilijke periode. Dat de volksgezondheid echter voorop staat, is natuurlijk buiten kijf.”

De flexibiliteit om eventueel naar een ander weekend uit te wijken, was er volop, benadrukt de voorzitter. ,,Maar dan moet het praktisch wel haalbaar zijn en dat is het dit jaar niet. In 1966 werden de draverijen wegens zeer zware regenval ook één keer afgelast. Deze zijn toen verschoven naar augustus. Weet je welk paard toen won? Zonnestraaltje!”
Kortebaandraverij Stompwijkse Paardendagen
Maandag 20 juli 2020, 13.30 uur (totalisator geopend vanaf 12.30 uur)

De Stompwijkse Paardendagen zullen zoals gebruikelijk afgesloten worden door de kortebaandraverij. Een evenement met een rijke geschiedenis, want het begon ooit in het jaar 1909. Daarnaast is het ook een uniek evenement omdat deze wedstrijd gehouden wordt op gras. Nergens anders in Nederland wordt er nog op gras gelopen! 

Niet voor niets is de draverij dan ook voor velen een hoogtepunt van alle festiviteiten, een spannend slot van vier dagen feest. Waar een klein dorp groot in kan zijn, het kan niet vaak genoeg gezegd worden!

De entreeprijs bedraagt € 3,50 (inclusief programma € 5,-), onder de 14 jaar is de toegang gratis.
giweather joomla module