Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019

Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan niet door


De Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan als gevolg van de coronacrisis niet door. Het evenement stond op de kalender van 17 tot en met 20 juli a.s. en zal ook later dit jaar niet worden gehouden. Het bestuur van Nooit Gedacht heeft dit besluit met pijn in het hart genomen.

Het is buiten de oorlogsjaren de eerste keer in het 110- jarig bestaan, dat een streep gaat door
de festiviteiten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Nooit Gedacht heeft gezocht naar mogelijkheden later dit jaar, maar deze zoektocht liep vast vanwege de voortdurende onzekerheid en praktische problemen bij de voorbereiding.

Voorzitter Theo van den Bosch betreurt het besluit, omdat de voorbereiding in volle gang waren: ,,De paardendagen genieten enorme populariteit. Rondom de ponyraces, de dressuurwedstrijden en de kortebaandraverij worden tal van activiteiten gehouden, die steeds meer belangstellenden naar Stompwijk trekken. Als de feestelijkheden dan noodgedwongen geen doorgang kunnen vinden, is dat voor alle betrokkenen buitengewoon onaangenaam. Ook onze sponsors wacht een heel moeilijke periode. Dat de volksgezondheid echter voorop staat, is natuurlijk buiten kijf.”

De flexibiliteit om eventueel naar een ander weekend uit te wijken, was er volop, benadrukt de voorzitter. ,,Maar dan moet het praktisch wel haalbaar zijn en dat is het dit jaar niet. In 1966 werden de draverijen wegens zeer zware regenval ook één keer afgelast. Deze zijn toen verschoven naar augustus. Weet je welk paard toen won? Zonnestraaltje!”
Optocht Stompwijkse Paardendagen
Vrijdag 17 juli 2020, 18.30 uur

De Stompwijkse Paardendagen worden, zoals inmiddels traditie is geworden, officieel geopend met een optocht door het dorp bestaande uit onder anderen Fanfare Juliana, ruiters en aangespannen rijtuigen.

Om 18.00 uur begint het verzamelen van de paarden, pony’s en rijtuigen aan de Stompwijkseweg 76, 2266 GH te Leidschendam bij de familie Turkenburg. De optocht vertrekt om 18:30 uur.

De route gaat als volgt:

Stompwijkseweg, Dr. van Noortstraat, Meerlaan, Klaverblad, Zwanebloem en dan via de Dotterbloem naar het feestterrein.
   
Op het evenemententerrein lopen de paarden vervolgens een ereronde, waarna ze via de Dotterbloem het terrein weer verlaten, of uiteraard deelnemen aan de menwedstrijd.
De burgemeester zal de mooist versierde aanspanning van de optocht kiezen en daarvoor een beloning uitreiken.
Ter ere van het 50-jarig bestaan van de ponyrace zijn er dit jaar ook prijzen voor de mooist verklede ruiters.

Wil je meerijden in de optocht, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mooist verklede ruiters 2019
1e - Lisa v.d. Salm met begeleiders Lisa Lassooij en Ilse v.d. Salm
2e - Luna Luiten
3e - Carrouselteam Black Pearls

Mooiste aanspanning 2019
Bryan Vader met groom Quincy Vadergiweather joomla module