Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019

Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan niet door


De Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan als gevolg van de coronacrisis niet door. Het evenement stond op de kalender van 17 tot en met 20 juli a.s. en zal ook later dit jaar niet worden gehouden. Het bestuur van Nooit Gedacht heeft dit besluit met pijn in het hart genomen.

Het is buiten de oorlogsjaren de eerste keer in het 110- jarig bestaan, dat een streep gaat door
de festiviteiten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Nooit Gedacht heeft gezocht naar mogelijkheden later dit jaar, maar deze zoektocht liep vast vanwege de voortdurende onzekerheid en praktische problemen bij de voorbereiding.

Voorzitter Theo van den Bosch betreurt het besluit, omdat de voorbereiding in volle gang waren: ,,De paardendagen genieten enorme populariteit. Rondom de ponyraces, de dressuurwedstrijden en de kortebaandraverij worden tal van activiteiten gehouden, die steeds meer belangstellenden naar Stompwijk trekken. Als de feestelijkheden dan noodgedwongen geen doorgang kunnen vinden, is dat voor alle betrokkenen buitengewoon onaangenaam. Ook onze sponsors wacht een heel moeilijke periode. Dat de volksgezondheid echter voorop staat, is natuurlijk buiten kijf.”

De flexibiliteit om eventueel naar een ander weekend uit te wijken, was er volop, benadrukt de voorzitter. ,,Maar dan moet het praktisch wel haalbaar zijn en dat is het dit jaar niet. In 1966 werden de draverijen wegens zeer zware regenval ook één keer afgelast. Deze zijn toen verschoven naar augustus. Weet je welk paard toen won? Zonnestraaltje!”
Ringsteken Stompwijkse Paardendagen
Vrijdag 17 juli 2020, 19.30 uur (voor het publiek inschrijven vanaf 19.00 uur) 

Ringsteken is een folkloristische traditie die dit jaar opnieuw op de vrijdagavond wordt gehouden. 

Naast de bestuurder van het paard en wagen zit de mederijder met een lans, deze moet proberen de lans door de ring te steken.

Er wordt gestreden in twee categorieën: met vaste partner en met publiek. In beide categorieën kunnen er prijzen worden gewonnen. Daarnaast is er een prijs voor het mooiste rijtuig. Deze prijs wordt door het publiek gekozen.

Opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld hierbij het volgende:
- Naam menner
- Naam steker
- Naam paard/pony
- Ras paard/pony
- Soort aanspanning


Aansluitend muziek in de feesttent onder leiding van Jan Groeneweg.

Uitslag ringsteken 2019

1e - menner Karlijne de Groot met steker Eveline de Groot
2e - menner Kimberley van Arkelen met steker Nathalie van Arkelen
3e - menner Nancy Vermond met steker Ab Berg

Uitslag ringsteken met gaststeker 2019

1e - menner Karlijne de Groot met gaststeker Patty Vurens
2e - menner Piet Turkenburg met gaststeker Cees van Veen
3e - menner Robert Schot met gaststeker Megan Parlevliet

De prijs voor mooiste rijtuig is dit jaar gewonnen door: Bryan Vader met groom Quincy Vader
giweather joomla module