Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019

Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan niet door


De Stompwijkse Paardendagen 2020 gaan als gevolg van de coronacrisis niet door. Het evenement stond op de kalender van 17 tot en met 20 juli a.s. en zal ook later dit jaar niet worden gehouden. Het bestuur van Nooit Gedacht heeft dit besluit met pijn in het hart genomen.

Het is buiten de oorlogsjaren de eerste keer in het 110- jarig bestaan, dat een streep gaat door
de festiviteiten, waar jaarlijks duizenden bezoekers op af komen. Nooit Gedacht heeft gezocht naar mogelijkheden later dit jaar, maar deze zoektocht liep vast vanwege de voortdurende onzekerheid en praktische problemen bij de voorbereiding.

Voorzitter Theo van den Bosch betreurt het besluit, omdat de voorbereiding in volle gang waren: ,,De paardendagen genieten enorme populariteit. Rondom de ponyraces, de dressuurwedstrijden en de kortebaandraverij worden tal van activiteiten gehouden, die steeds meer belangstellenden naar Stompwijk trekken. Als de feestelijkheden dan noodgedwongen geen doorgang kunnen vinden, is dat voor alle betrokkenen buitengewoon onaangenaam. Ook onze sponsors wacht een heel moeilijke periode. Dat de volksgezondheid echter voorop staat, is natuurlijk buiten kijf.”

De flexibiliteit om eventueel naar een ander weekend uit te wijken, was er volop, benadrukt de voorzitter. ,,Maar dan moet het praktisch wel haalbaar zijn en dat is het dit jaar niet. In 1966 werden de draverijen wegens zeer zware regenval ook één keer afgelast. Deze zijn toen verschoven naar augustus. Weet je welk paard toen won? Zonnestraaltje!”
Springwedstrijd Stompwijkse Paardendagen
Zaterdag 18 juli 2020, 14.00 uur

Georganiseerd door de 'De Blesruiters' is er weer het klassieke springparcours met barrage. Een klassiek parcours moet gereden worden met zo min mogelijk strafpunten. Zijn er meerdere combinaties foutloos dan wordt er een barrage gereden. Een barrage bestaat uit minder hindernissen dan het oorspronkelijke parcours. Net als bij het basisparcours is het de bedoeling dat het parcours zo snel mogelijk foutloos wordt afgelegd. Alle deelnemers springen op hun eigen niveau om een terechte winnaar te krijgen.

Ook dit jaar weer: Speel je Spel. Hierbij moet een deelnemer binnen één minuut zo veel mogelijk punten bij elkaar rijden. Er zijn acht hindernissen die van twee kanten kunnen worden gesprongen. De gemakkelijkste hindernis is 10 punten waard, de volgende 20, 30, 40 enzovoort tot 70 punten. De moeilijkste hindernis is de Joker. Daar kan de ruiter 100 punten verdienen. Elke hindernis mag maximaal 3 keer worden gesprongen. Als er een balk wordt afgegooid, tellen de punten niet mee en mag de hindernis niet meer worden gesprongen. Paarden en pony’s starten in één rubriek, ieder springt de hindernissen op zijn eigen niveau.

Er zijn 3 categorieën:
- Paarden
- Pony's
- Bixie (tot 12 jaar)

De paarden en pony's springen alle hoogtes vanaf 40 cm. De Bixies springen ongeveer 20 cm.

In 2016 is besloten om voor de laatste keer de Cor Jansen wisseltrofee uit te reiken. Vanaf 2017 wordt deze trofee, met de zelfde intentie, uitgereikt als "Helden van Nooit Gedacht" wisseltrofee aan de beste springruiter in de categorie Pony's.

Voor alle deelnemers zijn er mooie prijzen te winnen!
Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 10 juli via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld hierbij het volgende:
- Naam ruiter
- Leeftijd ruiter
- Rijd je op een paard of pony
- Naam paard/pony
- Hoogte

Deelname is gratis.
Voor meer informatie kunt u mailen naar bovenstaand adres of bellen naar Kees de Jong, 06-22997655.


Uitslag springwedstrijden 2019:

Bixies:
1e Bente de Jong - Benno
2e Liz Jansen - Diesel
3e Jaimy de Jong - Sproet

Pony's:
1e Nienke van Beek - Lara
2e Willemijn Oosthoek - Tinkerbel
3e Senna Roeling - Geraljas Popeye
4e Christina Nitu - Kabul

Paarden:
1e Sabine van der Lubbe - Abba
2e Luciënne Muyen - Crossycor
3e Anne de Langen - Stormur
4e Lisette Muyen - Dianda

Speel uw spel - pony's:
1e Willemijn Oosthoek - Tinkerbel (1.050 punten)
2e Koos Westendorp - Bounty (860 punten)
3e Stefanie Roeling - Geraljas Popeye (830 punten)

Speel uw spel - paarden:
1e Anne de Langen - Stormur (880 punten)
2e Lisette Muyen - Dianda (810 punten)
3e Luciënne Muyen - Crossycor (790 punten)

De Helden van Nooit Gedacht wisseltroffee is gewonnen door Nienke van Beek met Lara

giweather joomla module