Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Finale Stompwijk 2022

Chief One en Mats Wester hebben zondag op grootse wijze de kortebaan van Stompwijk gewonnen. De combinatie was op snelheid een klasse apart en was in de finale te sterk voor Calistokingsdeep en Wim van der Mespel. Het betekende de eerste seizoenszege voor de troef van Stal de Groningers.

Dat Chief One dit seizoen nog geen zege boekte, is te danken aan zijn soms moeizame starts. Vooral rechtsom wil hij nog wel eens moeilijk vertrekken. De daarmee opgelopen schade was onderweg niet altijd meer te herstellen. Op het gras van Stompwijk voelde de ruin zich meer op zijn gemak. Hij draaide gemakkelijker dan tijdens zijn voorgaande starts dit seizoen en won de meeste ritten met groot gemak.


Verliezersronde

In de finalefase bleef Chief One over met drie paarden die tijdens de eerste omloop hadden verloren. Calistokingsdeep, Hasta la Vista en Faday Scott knokten zich via de nieuwe verliezersronde terug in de strijd en bleven uiteindelijk tot de finalefase over.

Chief One versloeg in de vierde omloop Faday Scott, die het beste al gegeven leek te hebben, en was vervolgens in de finale ook in twee ritten te sterk voor de verrassende Calistokingsdeep. De nummer twee in de uitslag zorgde toch voor een succes voor Wim van der Mespel. De Leidschendamse pikeur verloor in de tweede omloop verrassend met favoriet Eliot Charisma van Hasta la Vista. Met Calistokingsdeep sleepte hij alsnog de tweede plaats uit het vuur. Hasta la Vista en Caroline Aalbers eindigden uiteindelijk als derde voor Faday Scott met Thomas Bos.


Herkansing

De kortebaan in Stompwijk kende een bijzondere editie. Vorige maand kon de koers niet doorgaan vanwege de hitte. Harddraverijvereniging Nooit Gedacht vond met zondag 21 augustus echter een nieuwe plek op de kalender. Tijdens de herkansing wist het publiek de fraaie grasbaan opnieuw te vinden. Zij beleefden een prachtige sportmiddag.

Huldiging Stompwijk 2022