Naar boven
header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
mobile header stompwijkse paardendagen nooitgedacht 2019
Kortebaan Stompwijk 2019 3
Aanstaande zondag starten er 16 paarden tijdens de kortebaan van Stompwijk. De enige kortebaan over gras werd eerder dit seizoen afgelast vanwege de hitte, maar mag zich nu verheugen met een prachtig deelnemersveld. De paarden van thuisrijders Wim van der Mespel en trainer Bryan Vader starten als de favorieten, maar zullen dan wel moeten afrekenen met de sterke paarden van Stal de Groningers. De aanvang van de koers in Stompwijk is om 13.00 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

Wim van der Mespel komt tijdens zijn thuiswedstrijd in actie met een grasspecialist bij uitstek: Eliot Charisma. De elfjarige ruin won de kortebaan van Stompwijk in 2019 en is daarom zondag de titelverdediger. Van der Mespel won eerder dit seizoen met de pupil van trainer Mark de Jong in Hoofddorp en start daarom als de favoriet op het Stompwijkse gras.

Bryan Vader huist met zijn entrainement in Stompwijk en heeft met Hequejuela en Kelsa Europoort twee sprinters van formaat. Laatstgenoemde kende een matige start van het seizoen, maar heeft de smaak inmiddels flink te pakken. Na een knappe tweede plaats in Middenbeemster knokte de regerend kampioen van Nederland zich naar een mooie tweede plaats in Santpoort. Hequejuela is eigendom van meerdere Stompwijkse eigenaren. Zij hadden hun pupil vorige maand optimaal klaargestoomd voor hun thuiswedstrijd, maar zagen hun droom, winnen op de thuisbaan, in duigen vallen. Enkele dagen later verzachtte de merrie de pijn door onaangevochten te winnen in IJmuiden.

Wie een kortebaan wil winnen, zal moeten afrekenen met de paarden van Stal de Groningers. Eigenaar Michel Roggen heeft dit seizoen de wind flink in de zeilen en won al acht van de vijftien kortebanen. Afgelopen dinsdag finishten zijn deelnemers nog als eerste, tweede en derde in Bemmel. Dat zal in Stompwijk waarschijnlijk niet gaan gebeuren. Chief One lijkt de voornaamste troef van de stal. De ruin won vorig jaar tweemaal op het gras van Emmeloord en kan dus goed op deze ondergrond uit de voeten. Zijn prestaties vallen dit seizoen echter nog niet mee. Coktail Bar daarentegen won dit seizoen in Assendelft en Wognum, maar presteert de laatste weken juist wat minder.

Toegang
In tegenstelling tot andere jaren moeten bezoekers het terrein betreden via het sportcomplex van Stompwijk '92. De gebruikelijke toegang via de Dokter van Noortstraat is afgesloten. Parkeren kan op het parkeerterrein van de sportaccommodatie of bij de omringende bedrijven. De organisatie vraagt echter om zoveel mogelijk op de fiets te komen. De toegangsprijs van het evenement is vijf euro.

Voorbeschouwing met tips
Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de liefhebbers van een weddenschap hun voordeel mee kunnen doen.